Bahrainin GP:n aika-ajoissa jälleen hienoon suoritukseen yltänyt Lando Norris oli ymmärtäväinen häntä estelleelle Romain Grosjeanille. Tulokaskuski epäili Ferrarin Sebastian Vettelin olleen koko tapahtumaketjun alulle pannut tekijä.

Grosjean körötteli keskellä rataa aika-ajojen avausosiossa, pilaten nopealla kierroksella olleen Norrisin kierroksen. Myöhemmin Haas-kuskille tuomittiin kolmen lähtöruudun rangaistus, mikä pudotti hänet ruutuun 11, nostaen Norrisin ruutuun yhdeksän.

Kimi Räikkönen nousee lähtöruudukossa – kilpailijalle rangaistus tästä törttöilystä

Norris kertasi tilannetta lehdistölle aika-ajojen jälkeen.

– Reiluuden nimissä on sanottava, ettei hänellä tai hänen insinöörillään ollut juurikaan aikaa reagoida lähestymiseeni. Hänen olisi täytynyt tuhota oma kierroksensa minun vuokseni. Hän sanoi minulle, ettei hän nähnyt minua kuin vasta aivan viime hetkillä, Norris kertoi Autosportin mukaan.

SuomiF1 topit ja flopit: Aika-ajojen onnistujat, yllättäjät ja pettymykset – viimeinenkin Räikkösen korvaamista epäillyt hiljentykööt

Grosjeanin oma valmistautuminen aikakierrokselleen meni uusiksi, kun takana ajanut Ferrari-kuski Vettel syöksyi ranskalaiskuskin edelle juuri ennen viimeistä mutkaa. Tämän johdosta Grosjean joutui hidastelemaan itsekin tarpeettoman paljon, ajautuen Norrisin tulilinjalla.

– Vettel teki hänelle ikävän tempun. Se ei ole kovin mukavasti tehty kilpakumppanille, meidän pitäisi kunnioittaa toisiamme.

Vettelillä riitti draamaa aika-ajoissa: sääntörikkeestä aika-ajoissa ei seuraamuksia – saksalaiselta selitys teolleen