F1-pilotit Lewis Hamilton, Max Verstappen ja Romain Grosjean eivät kokeneet täksi vuodeksi voimaan tulleiden aerodynamiikkasääntöjen tehneen ohittamisesta yhtään aiempaa helpompaa.

Formula 1 uudisti autojensa aerodynamiikkaa suuresti täksi kaudeksi toiveissaan lisätä ohituksia ja tehdä siten kisoista jännittävämpiä.

Käytännössä autojen takasiivet ovat nyt yksinkertaisempia ja ne tuottavat vähemmän downforcea eli pitovoimaa.

Monet tallit eivät ilahtuneet tuoreista säännöistä lainkaan. Uudistus sai karuja haukkuja tallipäälliköiltä.

Kaiken lisäksi uusien osien tuoma downforcen puute korvattiin nopeasti muilla ratkaisulla tuulitunnelitesteissä talven mittaan. Aerodynamiikkamuutosten edut alkoivat vaikuttaa varsin ympäripyöreiltä kauden alla.

Viime viikonloppuna uusien sääntöjen vaikutus nähtiin ensi kertaa käytännössä kisatilanteessa.

[readmore from=”aerodynamiikka”]

Vaikka otanta onkin minimaalisen pieni, oli tilanne F1-kuskeille selvä – sääntömuutoksista ei ollut mitään apua radalla.

– Niin, ei ollut mitään mahdollisuutta päästä ohi, se on edelleen todella vaikeaa. Ainoa positiivinen askel on DRS-efekti. Kun se aukeaa, on se viime vuotta tehokkaampi, Verstappen avasi F1i.comille.

Hallitseva maailmanmestari Hamilton oli täysin samoilla linjoilla.

– Ei mitään eroa, brittitähti täräytti.

F1-talli järkyttyi formuloiden sääntömuutoksien vaikutuksista – ”Maksoi sekunteja kierrosajoista”

Haas-kuljettaja Grosjean taas koki vastustajan seuraamisen onnistuvan aiempaa paremmin. Ohittamisongelmaa uusi takasiipi ei kuitenkaan ratkaissut hänenkään osalta.

– Kisassa sain sen kuvan, että seuraamisesta on tullut helpompaa, joten se on hyvä. Rengaat ylikuumenevet silti vieläkin helposti kiihdyttäessä. Ohittaminen on siis edelleen hyvin vaikeaa, ranskalainen harmitteli.

Ylivoima loppumassa? Tallipomolta raju ennustus uusien F1-sääntöjen vaikutuksista kärkitalleihin

Lähde: F1i.com