Ferrarin uusi tallipomo Mattia Binotto suhtautuu optimistisesti omiensa mahdollisuuksiin haastaa mestaruudesta tallin näyttämän kasvun vuoksi.

Moni asia on muuttunut Maranellossa. Maurizio Arrivabenen valtakausi tuli viime vuoden MM-pettymyksen jälkeen päätökseensä.

Tilalle nostettiin kokenut tekninen johtaja Mattia Binotto. Samalla sai lähteä myös konkarikuski Kimi Räikkönen, joka joutui väistymään tulevaisuuden lupauksen Charles Leclercin tieltä.

Vaikka ilmassa on myös paljon kysymysmerkkejä Ferrarin iskukyvystä, uskoo tuore johtomies muutosten tuulien johtaneen myös kasvuun yhä vahvemmaksi talliksi.

– Meillä on talli, joka on osoittanut kasvua kausi toisensa jälkeen. Joka vuosi opimme jopa virheistä. Tämä prosessi johtaa meitä siihen, että meillä on yhä parempi yksipaikkainen kilpa-auto, Binotto sanaili Corrierelle.

[readmore from=”ferrari”]

Luottoa kyseiseen kilpakoneeseen riittää. Katalonian talvitesteissä saatiin lupaavia tuloksia tuoreen SF90-auton suorituskyvystä.

– Siitä löytyy tärkeää aerodynaamista vakautta. Se on ennalta-arvattava ja tasainen keskinopeuksissa, kovassa vauhdissa, mutkissa ja suorilla. Tuo on elementti, jota olemme tutkineet, sillä se oli yksi ongelmista viime kauden autossa, Binotto avasi.

Lähde: Corriere