Bahrainin GP:n avausharjoitukset kirjattiin Ferrarin Charles Leclercin nimiin. Hiekasta likainen rata sujui talleilta lähinnä dataa keräten.

Leclerc ajoi kärkiajan 0,263 sekunnin erolla tallikaveriinsa Sebastian Vetteliin. Mercedekset olivat seuraavina. Avauskilpailun voittaja Valtteri Bottas oli kolmas 0,974 Leclerciä hitaammalla ajalla. Lewis Hamilton jäi monacolaisesta 1,2 sekuntia.

Kimi Räikkönen oli harjoitusten kymmenes. Suomalainen joutui kuitenkin kärsimään hitaampien autojen takia peräti kahdesti. Jälkimmäinen episodi Toro Rosson tulokaskuljettaja Alex Albonin kanssa pakotti suomalaisen ajamaan leveäksi radan ulkopuolelle.

Räikkönen manasi Albonin toimintaa tiimiradiossa kirosanojen säväyttämänä.

Myös toinen Alfa Romeo oli törmäyslinjalla harjoituksissa. Antonio Giovinazzi törmäsi Renaultin Nico Hülkenbergiin voimakkaasti aivan session loppuhetkillä. Italialaisen auto hyppäsi ilmaan, mutta mies pystyi ajamaan autonsa varikolle.