Williamsin F1-tallista sapaattivapaalle joutunut tekninen johtaja Paddy Lowe vakuutti vain hetkeä ennen lähtöään konkaritoimittajalle Will Buxtonille, ettei vastuuta tallin virheistä vieritetä vain yhden miehen niskaan.

Brittitalli tiedotti eilen kuuluisan tekniikkajehunsa ja osaomistajansa ottavan henkilökohtaista vapaata tallista kauden avauskilpailun Australian GP:n alla.

Williams-pomo ja osaomistaja jättää tallin

Mitään erityistä syytä Lowen yllättävälle lomalle ei kerrottu. Monet pitivät sitä kuitenkin selkeänä merkkinä siitä, että uuden FW42-auton karmeita kehitysvaikeuksia oltaisiin vierittämässä tekniikkakonkarin syyksi.

Formulatoimittaja Buxton jakoi torstaina Twitterissä pahaenteisen keskustelun, jonka hän oli käynyt Lowen kanssa Katalonian testeissä.

– Testeissä kysyin Paddylta, kuka ottaa vastuun tallin talven ongelmista. Hän sanoi, että he voittavat ja häviävät tallina.

Robert Kubicalta tyly paljastus F1-tallinsa testeistä: ”Päivä meni hukkaan”

– Jos yksi ottaa vastuun illallisen kokkaamisesta, ei voi syyttää lapsia ruuan palaessa pohjaan, sillä illastamme perheenä. Taas yksi käänne tässä surullisessa saagassa.

Will Buxton

@wbuxtonofficial
At testing I asked Paddy who took responsibility for the team's winter failings. He said they won and lost as a team.

If one takes the responsibility for cooking dinner, you can't blame the kids if the food's burnt because you "dine as a family."

Another twist in a sorry saga.

Autosport

@autosport
Williams #F1 tech chief Paddy Lowe takes "leave of absence" from troubled team on eve of new season:

autosport.com/f1/news/141929…