McLarenin entinen tallipäällikkö Eric Boullier tajusi heti ensimmäisten Honda-tapaamisten jälkeen, että taival japanilaisvalmistajan kanssa tulisi olemaan kivinen Formula 1:ssä.

[readmore from=”honda”]

Honda palasi Formula 1:een turbohybridimoottoreiden aikakaudelle, mutta oli selvästi kilpailijoidensa takana suoritustehossa.

– Huomasin jo ensimmäisessä tapaamisessa, että he eivät olleet valmistautuneet kunnolla tähän valtavaan haasteeseen, Boullier sanoi Sokuho-lehdelle.

McLaren uhkaa vetäytyä Formula 1 -sarjasta

Boullier yritti varoittaa silloista McLarenin toimitusjohtajaa Ron Dennistä Hondasta, mutta kokenut johtaja ei ohjetta kuunnellut.

– Sanoin Ron Dennisille heti, että tarvitsemme vähintään kolme tai neljä vuotta kehitystä, että pääsemme huipulle. Sopimukset oli kuitenkin jo allekirjoitettu ja Dennis oli varma, että hän pystyisi jatkamaan aiempaa menestystä.

Formula 1 rakentunut kestämättömälle pohjalle? – Kimi Räikkösen entinen pomo jyrähtää vaatien muutosta

Honda on vasta tällä kaudella noussut edes haastamaan kilpailijoitaan suoritustehossa. Yhteistyö McLarenin kanssa päättyi kauteen 2017.

– Nykyiset moottorit ovat hyvin hienostuneita. Hondan ja McLarenin välinen liitto ei olisi voinut tulla vaikeampaan aikaan teknologian puolesta, Boullier linjasi.

Lähde: grandpx.news