F1-tallin uuden auton rakennustöiden huhutaan olevan myöhässä – lauantain debyytti vaarassa peruuntua?

© Kuva: Getty Images

Teknisistä F1-analyyseistaan tunnettu italialainen Funo Analisi Tecnica -julkaisu raportoi Twitterissä sisäpiirihuhuista, joiden mukaan Williamsin uuden auton rakennustyöt olisivat aikataulusta jäljessä.

Williams julkaisi maanantaina uusimman F1-kilpurinsa värityksen. Aiemmin vitivalkoisista väreistään kuuluisa auto on tänä vuonna turkoosin ja valkoisen liukuvärin syleilemä luomus.

Williamsin F1-talli julkaisi uuden autonsa – väriteema ja nimi täysin uusiksi: katso kuva kilpurista

Brittitalli esitteli samassa tilaisuudessa yhtiönsä uuden pääsponsorin matkapuhelinvalmistaja ROKiTin.

Vaikka julkistustapahtumassa oli luonnollisesti pelkkää positiivista pöhinää, eivät asiat ole F1-sisäpiiristä kantautuvien huhujen perusteella aivan kaikista valoisimmalla mallilla.

Italialaislähteen mukaan auton rakennustyöt ovat ”erittäin myöhässä”. Kilpuri ei ehdi valmiiksi lauantain kuvauspäiväksi eikä välttämättä edes Barcelonan talvitestien alkuun.

Jos huhut pitäisivät paikkansa, vaikuttaisi Williamsin tilanne varsin karulta.

Tallin tiedetään tuskailleen jo viime vuonna rahoitusvaikeuksista. Nyt viimeisin suursijoittaja Lawrence Stroll on siirtämässä suurimman osan huomiostaan uuteen Racing Pointin F1-talliinsa.

Vaikeuksissa kärvistelevän F1-tallin pomo ei aio luovuttaa – ”Kaadun taistellen”

Tallin koko viime kausi meni aivan penkin alle epäonnistuneen teknisen kehityksen vuoksi.

Edellinen kilpuri kärsi niin pahoista aerodynaamisista vioista, että se oli käytännössä suorituskyvytön. Talli jäi valmistajien MM-taistelun vihoviimeiselle sijalle.

Tuukka Hyttinen
Twitter: @HyttinenT