Teknisistä F1-analyyseistaan tunnettu italialainen Funo Analisi Tecnica -julkaisu raportoi Twitterissä sisäpiirihuhuista, joiden mukaan Williamsin uuden auton rakennustyöt olisivat aikataulusta jäljessä.

Williams julkaisi maanantaina uusimman F1-kilpurinsa värityksen. Aiemmin vitivalkoisista väreistään kuuluisa auto on tänä vuonna turkoosin ja valkoisen liukuvärin syleilemä luomus.

Williamsin F1-talli julkaisi uuden autonsa – väriteema ja nimi täysin uusiksi: katso kuva kilpurista

Brittitalli esitteli samassa tilaisuudessa yhtiönsä uuden pääsponsorin matkapuhelinvalmistaja ROKiTin.

Vaikka julkistustapahtumassa oli luonnollisesti pelkkää positiivista pöhinää, eivät asiat ole F1-sisäpiiristä kantautuvien huhujen perusteella aivan kaikista valoisimmalla mallilla.

Italialaislähteen mukaan auton rakennustyöt ovat ”erittäin myöhässä”. Kilpuri ei ehdi valmiiksi lauantain kuvauspäiväksi eikä välttämättä edes Barcelonan talvitestien alkuun.

[readmore from=”williams”]

Jos huhut pitäisivät paikkansa, vaikuttaisi Williamsin tilanne varsin karulta.

Tallin tiedetään tuskailleen jo viime vuonna rahoitusvaikeuksista. Nyt viimeisin suursijoittaja Lawrence Stroll on siirtämässä suurimman osan huomiostaan uuteen Racing Pointin F1-talliinsa.

Vaikeuksissa kärvistelevän F1-tallin pomo ei aio luovuttaa – ”Kaadun taistellen”

Tallin koko viime kausi meni aivan penkin alle epäonnistuneen teknisen kehityksen vuoksi.

Edellinen kilpuri kärsi niin pahoista aerodynaamisista vioista, että se oli käytännössä suorituskyvytön. Talli jäi valmistajien MM-taistelun vihoviimeiselle sijalle.