F1-tallin kohuttu sponsori jo toisen sotkun keskiössä: varastiko yhtiö logonsa toiselta firmalta?

© Kuva: Getty Images

Haasin F1-tallin uusi sponsori Rich Energy haastettiin oikeuteen logonsa vuoksi. Brittifirmaa syytetään logonsa kopioimisesta toiselta yritykseltä.

Whyte-polkupyörämerkkiä tuottava ATB Sales Limited syyttää brittiläistä energiajuomavalmistajaa ja sen toimitusjohtajaa William Storeya tavaramerkkiloukkauksesta.

Kummankin yrityksen logon muotoilu on hyvin samanlainen. Sekä Rich Energyn että ATB:n tuotetunnuksiin kuuluvat peuran sarvia muistuttava design.

Storey haastoi aiemmin oikeudessa ATB:n aikeet rekisteröidä tuotetunnustaan vuonna 2017.

Oikeustaistosta huolimatta kummatkin yhtiöt päätyivät käyttämään logojaan omissa tuotteissaan. Rich Energyn logo on näkyvästi esillä Haasin uudessa F1-autossa ja kuljettajien ajoasuissa.

Haasin F1-tallin uuden pääsponsorin epämääräinen tausta puhuttaa – tallipomo otti kantaa asiaan

Nyt ATB päätti kuitenkin haastaa Rich Energyn toistamiseen käräjille. Kiistaa puidaan oikeussalissa 12. ja 13. maaliskuuta. Tuomio kuullaan vasta toukokuun alussa, jolloin kautta on ajettu jo neljän kisan verran.

Oikeuskohusta huolimatta Storey ei ole lainkaan huolissaan siitä, että joutuisi muuttamaan brändinsä ulkoasua.

– Minulla ei ole mitään huolia siitä. En käytä sanaa ”hölynpöly”, mutta tällä [oikeushaasteella] ei ole todellakaan mitään perustaa, brittiliikemies vakuutti Racefansille.

 

Rich Energyn brändin ulkoasu herätti kohua jo aiemminkin Haasin uuden auton väriteeman vuoksi. Kilpurin mustakultaisen värityksen hämmästeltiin muistuttavan Lotuksen legendaarista 1970- ja 80-lukujen John Player Special -värimaailmaa.

Varastiko F1-talli Lotuksen legendaarisen värityksen uuteen autoonsa? Tallipomo vastasi kohuun

Storeyn mukaan kopiointi ei ollut kuitenkaan tarkoituksena tässäkään tapauksessa.

– Brändimme on aina ollut musta ja kultainen. Se on ollut niin siksi, että olen aina pitänyt sitä todella toimivana yhdistelmänä. Olen aina pitänyt siitä. Se fakta, että pidin myös John Player Special Lotus -autoista, on vain erittäin onnekas sattuma, Rich Energy -pomo perusteli.

Tuukka Hyttinen
Twitter: @HyttinenT