Varastiko F1-talli Lotuksen legendaarisen värityksen uuteen autoonsa? Tallipomo vastasi kohuun

© Kuva: Haas F1 Team

Monet formulafanit hämmästelivät Haasin uuden mustakultaisen väriteeman yhtäläisyyksiä Lotuksen kuuluisaan John Player Special Lotus -väritykseen. Tallipomo Günther Steinerin mukaan värien kopiointi ei ollut kuitenkaan tarkoituksena.

Amerikkalaistalli julkisti vasta uuden autonsa värityksen, joka mukaili Haasin tuoreen pääsponsorin Rich Energyn mustakultaisia brändivärejä.

Uudelta sponsorilta huimia puheita F1-tallin mahdista: ”Voimme varmasti päihittää Red Bullin”

Vaikka ajatuksena olikin korostaa uuden sponsorin värejä, koki osa F1-kansasta Haasin apinoineen suoraan Lotuksen ikonista 1970- ja 80-lukujen John Player Special -teemaa.

Tallijehu Steiner ei kiellä värien yhtäläisyyksiä, mutta kiistää tallinsa pyrkineen täyteen kopioon klassikkovärityksestä.

– Se oli jotain uutta, mutta Gene [Haas, tallin omistaja] on fiksu mies. Se on hyvännäköinen auto ja hän piti siitä. Kun tulee vanhemmaksi muistaa mistä piti nuorena, Haas-johtaja sanoi Crash.netille.

Romuttiko Alfa Romeon ja Sauberin liitto toisen tallin Ferrari-yhteistyön? Tallipomo kommentoi

– Ne olivat vanhoja hyviä aikoja. Se oli hieno aikakausi F1:ssä, kun [Lotuksella] ajettiin kultaisissa ja mustissa väreissä, Steiner tunnelmoi.

Lähde: Crash.net