Romuttiko Alfa Romeon ja Sauberin liitto toisen tallin Ferrari-yhteistyön? Tallipomo kommentoi

© Kuva: Getty Images

Vaikka Fiat-Chrysler päättikin panostaa suuresti Sauberin, Alfa Romeon ja Ferrarin liittoon, ei Ferrarin toinen yhteistyötalli Haas ole huolissaan omasta asemastaan.

Ferrarin ja Alfa Romeon autoyhtiöt omistava italialais-amerikkalainen konserni päätti tiivistää yhteistyötään Sauberin tallin kanssa täksi vuodeksi.

Sveitsiläistalli sai Fiatilta merkittäviä taloudellisia resursseja tekniseen kehitykseensä. Tallin nimi muutettiin samalla Alfa Romeoksi, joka on ollut jo viime vuodesta lähtien sen pääsponsori.

Alfa Romeon nimen julkistuksen F1-kansan keskuudessa alettiin spekuloida tipahtiko Haas Ferrarin puhelinluettelon vihoviimeiseksi nimeksi.

Amerikkalaistallin leirissä tilanne ei ole kuitenkaan aiheuttanut ylimääräistä hikoilua.

– Meillä on erittäin vankka suhde heidän [Ferrarin] kanssaan teknisellä, inhimillisellä ja taloudellisella tasolla. Olemme työskennelleet yhdessä jo vuosia, joten suhteemme on hyvin vahva, Haasin tallipäällikkö Günther Steiner vakuutti F1 Todaylle.

Uudelta sponsorilta huimia puheita F1-tallin mahdista – ”Voimme varmasti päihittää Red Bullin”

– He kunnoittavat meitä ja me kunnioitamme heitä. Toimimme hyvin yhdessä. Mitä he tekevätkään Sauberin tai Alfa Romeon kanssa ei ole minun asiani. He tietävät minun kunnoittavan sitä. En sekaannu asiaan. Kunhan saamme meille luvatut asiat, olen tyytyväinen, Haas-pomo perusteli kantaansa.

Lähde: Kimi Räikkösen uudella autolla ”radikaali” ulkonäkö – kilpurissa ”ennennäkemättömiä innovaatioita”

Lähde: F1 Today