Kansainvälinen autoliitto FIA on järjestämässä tarjouskilpailun F1-autojen vaihdelaatikon standardisoimisesta. Kyseessä on ennennäkemätön tempaus koko lajin historiassa.

FIA esittää vaihdelaatikon muuttamista kaikille talleille samanlaiseksi säästösyistä. F1-sarja kamppailee kasvavia kustannuksia vastaan, ja kehitystyön ehkäiseminen standardisoinnin kautta toisi talleille säästöjä.

Vaihdelaatikosta ollaan tekemässä kaikille samanlaisia sisäosiltaan. Ulkokuori ja sitä kautta kiinnitukset jousitukseen olisivat edelleen tallikohtaisia.

Ehdokkailla on maaliskuun 15:een päivään asti aikaa jättää tarjouksensa. FIA etsii varustajaa kausille 2021-2024. Päätös tullaan tekemään huhtikuussa.

Kyseesä on ensimmäinen kerta lajin historiassa, kun joitakin suorituskyvylle merkittäviä osia ollaan yhtenäistämässä säännöillä kaikille samanlaiseksi.

Jotkut tallit käyttävät tälläkin hetkellä toisten tallien ratkaisuja. Alfa Romeo sekä Haas ostavat vaihdelaatikkonsa Ferrarilta ja Racing Point Mercedekseltä. Toro Rosso ja Red Bull jakavat niin ikään saman ratkaisun keskenään.