Formulakonkari Alain Prostin mukaan Sebastian Vettelillä on erityisen vaikea haastaa mestaruudesta Ferrarin poikkeuksellissa painekattilassa.

Saksalaistähti on haastanut Ferrari-uransa mittaan jo useamman kerran mestaruudesta, mutta toistaiseksi F1-sarjan tavoitelluin palkintopysti on jäänyt ikävän kauas.

Lähes koko ikänsä moottoriurheilun maailmassa elänyt Prost uskoo Vettelin MM-tappioiden johtuneen Ferrarilla vallitsevista olosuhteista.

– Ferrari on kuin koodisana ainutlaatuisuudelle. Missään muualla paine ei ole niin kova. Sen tuntee kuljettajanakin – kaikkialla ympäri maailmaa ihmiset puhuvat Ferrarista ja odottavat sinulta ihmeitä, Prost taivasteli Kicker-julkaisun haastattelussa.

[readmore from=”vettel sebastian”]

– Tämä italialainen tapa, jossa usein tunne voittaa järjen on tunnettu jo vuosikymmenten ajan. Keskittymisestä on vaikea pitää kiinni tässä ympäristössä, ranskalaiskonkari sanoi.

Vaikeista lähtökohdista huolimatta Prostilla riittää uskoa Vettelin kykyihin ajaa vielä joskus taas mestaruuteen.

– Vettel on ehdottomasti yksi viime vuosikymmenen parhaista kuskeista. Pidän häntä lähes yhtä vahvana kuin Lewis Hamiltonia. Häneltä on kuitenkin puuttunut tallinsa tuki vaikeissa tilanteissa, Prost arvioi.

F1-asiantuntijalta armottoman tyly arvio Sebastian Vettelin henkisestä tilasta

– Hän saa uuden mahdollisuuden tänä vuonna. Häneltä löytyy ehdottomasti kykyä hyödyntää se, formulaveteraani vakuutti.

Sebastian Vettel uskoo Ferrarin mestaruushaastoon – yksi asia mietityttää kauden alla: ”Olemme pimennossa”

Lähde: Kicker