Ranskalainen autonvalmistaja Renault on pestaamsssa Jean-Dominique Senardin uudeksi pääjohtajakseen.

Senard toimii tällä hetkellä rengasmerkki Michelinin toimitusjohtajana. Aiemmin Renaultia johtanut Carlos Ghosn on edelleen pidätettynä ja syytettynä vakavista talousrikoksista.

Skandaali: Automaailman suuri pomo pidätetty – miten käy Renaultin F1-tallin?

Ghosn vapautettiin virallisesti tehtävästään Renaultin johtajana vasta eilen torstaina Renaultin johtokunnan kokoustettua. Uusiksi pistetyn automerkin ylimmän johdon myötä toimitusjohtajan ja yhtiön hallituksen puheenjohtajan roolit päätettiin myös erottaa toisistaan.

Kokouksessa päätettiin esittää Senardin astumista virkaan ranskalaismerkin puheenjohtajaksi. Toimitusjohtajaksi nimettiin puolestaan Thierry Bollore, joka on hoitanut tehtävää Ghosnin pidätyksestä asti.

Ghosn on tuttu nimi F1-väelle, sillä hänen roolinsa oli erittäin merkittävä Renaultin tehdessä paluun F1-sarjaan kaudeksi 2016 omana tehdastallinaan. Vielä ei ole varmuutta, vaikuttaako uuden johtokunnan muodostuminen ranskalaismerkin F1-projektiin.