F1-autoihin täksi kaudeksi määrättyjen muutosten toivotaan parantavan kilvanajoa katsojien näkökulmasta, mutta talleille se on aiheuttanut taloudellisia paineita. Red Bull -leiristä kantautuvat lukemat ovat karua kuultavaa.

Kauden 2019 uudet säännöt ovat pakottaneet tallit suunnittelemaan etu- ja takasiiven sekä auton sivuponttooneiden edessä olevat ilmanohjaimet uusiksi. Tarkoituksena on vähentää auton peräänsä laskemaa ”likaista ilmaa” ja edesauttaa täten takana kärkkyvää pääsemään helpommin ohitusetäisyydelle.

Muutokset ovat aiheuttaneet runsaasti soraääniä. Kustannusten lisäksi kritiikkiä on kuulunut myös koko ajatuksen turhuudesta, sillä kaikki asiantuntijat eivät ole vakuuttuneita muutosten todellisesta avusta.

Yksi äänekkäimmistä kritisoijista on ollut Red Bull. Energiajuomamerkin moottoriurheiluasioista vastaava Helmut Marko paljastaa Autosportille tallin tuhlanneen hurjasti rahaa pelkän uuden etusiiven hiomiseen.

– Olemme nyt 15 miljoonaa euroa köyhempiä, mutta uusi siivi tuottaa saman määrän downforcea kuin kauden 2018 malli kesällä. Melbourneen mennessä olemme varmasti parantaneet entisestään, Marko paljastaa.