Williamsin tekninen johtaja Paddy Lowe kokee tallissa kaksi edellistä kautta ajaneen Lance Strollin debytoineen formula ykkösissä liian aikaisin.

Stroll teki ensiesiintymisensä formula ykkösissä kaudella 2017 vasta 18-vuotiaana. Williamsille hän siirtyi ajettuaan edellisenä vuonna F3-sarjan mestariksi.

Vähäinen kokemus formuloista näkyi Lowen mukaan Strollin otteista viime vuonna. Vaikka avauskausi olikin pisteiden valossa tätä vuotta parempi, kertoo Lowe Strollin kehittyneen vuoden aikana merkittävästi.

– Minun arvioni on, että hän debytoi sarjassa vuotta liian aikaisin. Mielestäni hän olisi tarvinnut lisää aikaa valmistautumiseen muissa luokissa, Lowe toteaa racer.comille.

– Viime vuosi oli todella vaikea hänelle, mutta talven aikana hän kehittyi hurjasti. Viime kaudella aika-ajot tuottivat hänelle onhelmia, mutta tänä vuonna hän oli erittäin vahva niissä. Hän on oppinut koko ajan saaden siten lisää itseluottamusta ja parempia tuloksia.

Williams ei pääse nauttimaan kehittyneestä Strollista, sillä kanadalainen siirtyy isänsä ostamalle Racing Pointille kaudeksi 2019.