Joulu on kristinuskon merkittävä juhla. Jeesus on myös tärkeä osa erään F1-vaikuttajan elämää.

F1-sarjan lääkintäautoa jo vuosia ajanut Alex Ribeiro ei saavuttanut omalla F1-urallaan suuria. 10 starttia 1976 ja 1977 eivät tuottaneet brassille yhtäkään MM-pistettä. Silti hänet muistetaan tuolta ajalta, kiitos hänen uskonsa.

Ribeiro kantoi autossaan ja kypärässään näkyvää tarraa ”Jesus Saves”, Jeesus pelastaa. Tarra aiheutti paikoin huvitusta, kun muun auton sponsoriteippaukset saattoivat olla mitä tahansa tupakkayhtiön ja aikuisviihdelehtien väliltä.

Ribeiro kantaa ylväästi tarraa kypärässään yhä tänäkin päivänä lääkintäautossa. Vuosikymmeniä miehen vierellä kuljettajia suojellut F1-sarjan lääkäri Sid Watkins totesi Ribeiron olleen sydämellinen mies, joka ei koskaan tuputtanut uskontoa kenellekään.

Ribeiro pääsi mukaan myös Brasilian jalkapallomaajoukkueen matkaan joukkuepastorina vuoden 1994 MM-kisoihin. Tuosta mittelöstä kotiintuomisina oli maailmanmestaruus, ja myös Ribeiro omistaa kultamitalin.

Avaa aiemmat SuomiF1-sivuston joulukalenterin luukut täältä.