Yksi merkittävä Max Verstappenin kehitysaskel ilahdutti isä-Josia – ”Olen huomannut sen”

© Kuva: Getty Images

F1-konkari Jos Verstappenin mukaan hänen Max-poikansa pääsi eroon hätiköidyistä ratkaisuista formularadoilla kauden toisella puolikkaalla.

Vaikka hollantilaispilotin ajotaitoja ei olekaan juuri kukaan tohtinut kiistää, on Red Bull -tähti saanut jatkuvaa kritiikkiä kypsymättömästä luonteestaan ja hermoilustaan kuninkuusluokan kisoissa.

Vihaisimmat kriitikot ovat epäilleet, onko 21-vuotias MM-haastaja henkisesti tarpeeksi varttunut F1-sarjaan.

Onnekseen Verstappen osoitti arvostelijoidensa puheet ennenaikaisiksi. Hollantilainen esitteli selvästi varmempia ajo-otteita kauden loppupuolikkaalla nousten säännöllisesti palkintokorokkeelle.

Henkisen kehityksen havaitsi myös kuljettajastaran isä, jonka mielestä poikaansa kohdistettiin alkuvuodesta myös liikaa paineita.

– Max ei ole koskaan ollut yhtä itsevarma. Hän on oppinut paljon ja ajoi lähes kaikki kisat hyvin alkukautta lukuun ottamatta. Hän teki muutaman asian väärin ja yhtäkkiä hänellä oli koko maailman paineet niskassaan, vanhempi Verstappen arvioi Ziggo Sportille.

Tärkeintä remonttia tapahtui kauden mittaan Jos Verstappenin mukaan Maxin pääkopassa.

– Max käyttää enemmän päätään ja ottaa hieman vähemmän riskejä. Olen huomannut sen. Maxin on otettava Lewis Hamiltonia enemmän riskejä päästäkseen palkintokorokkeelle. Se johtuu ainoastaan siitä, ettei hänen autonsa ole yhtä hyvä [kuin Hamiltonilla], formulaveteraani väitti.

Lähde: Ziggo Sport