Sebastian Vettelin Brasilian törttöily ei hetkauttanut – F1-sarja ei aio muuttaa sääntöjään

© Kuva: Getty Images

F1-sarja ei aio muuttaa punnitusiltansa sääntöjä Sebastian Vettelin Interlagosin tunaroinnista huolimatta, FIA-pomo Charlie Whiting vakuuttaa.

Ferrari-tähti Vettel hämmästytti yleisöä ja Brasilian kisaviikonlopun tuomaristoa kaahaamalla tiehensä punnitussillalta kesken aika-ajojen.

Saksalaiskuskin kovakourainen kiihdytys vahingoitti punnituslaitteistoa. Yleensä kuljettajien autot työnnetään pois vaa’alta, eivätkä he käynnistä itse autojaan sillalla.

Vettel perusteli temppuaan turhautumisella aika-ajojen aikarajaan. Ferrari-pilotti ei ollut vielä ehtinyt kellottaa hyvää aikaa Q2-sessiossa ajaessaan vaa’alle.

Taustalla oli Ferrarin päätös vaihtaa Vettelille ja Kimi Räikköselle pehmeät renkaat kesken aika-ajojen ja odotella sateen hälvenemistä. Lopulta maranellolaisille jäi tavallista vähemmän aikaa hoitaa nopeat kierroksensa.

Tähtikuskille lätkäistiin vaakahölmöilystään rangaistukseksi 25 000 euron sakko. FIA-jehu Whitingin mukaan tuomio oli hyvä muistutus talleille sääntöjen noudattamisen tärkeydestä.

– Mielestäni tämä ratkaisu on ainoastaan muistuttanut talleja siitä, että tällaista tehdessään he ottavat riskin. Sebastania tietenkin ärsytti pysäytetyksi joutuminen. Ferrari teki jotain hieman epätavallista. Aina on olemassa riski, että joutuu pysäytetyksi. He tietävät sen ja heidän olisi pitänyt ottaa se huomioon, Whiting moitti F1 Todayn mukaan.

Lähde: F1 Today

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.