© Kuva: Getty Images

Q2: Katso: Lewis Hamilton törttöili – rangaistus uhkaa? Ferrarin riskipeli säikäytti Kimi Räikkösen fanit

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Sade iski Brasilian GP:n aika-ajojen toisessa osiossa. Viimeiset minuutit eivät aikaparannuksia tarjonneet, mutta jo ennen sitä nähtiin runsaasti draamaa.

Nopeimman ajan sessiossa ajoi Valtteri Bottas, mutta kolmanneksi nopeimman ajan ajanut Lewis Hamilton oli näkyvässä roolissa, vähemmän mairittelevista syistä.

Hamilton körötteli oman aikakierroksensa jälkeen keskellä rataa, pakottaen Kimi Räikkösen väistämään häntä. Aikakierroksella olevan kuljettajan ei tulisi väistää, joten Hamilton teki rikkeen.

Hieman myöhemmin Hamilton oli vähällä aiheuttaa hurjan kolarin Williamsin Sergei Sirotkinin kanssa vastaavanlaisen köröttelyn ja myöhäisen väistämisen seurauksena. Vastaavanlaisista tilanteista on tuomittu aiemmin lähtöruuturangaistuksia.

Ferrari-kuskit lähtivät muiden kuljettajien tapaan tapaan session alussa radalle supersoft-renkailla, mutta sekä Räikkönen että Sebastian Vettel tulivat vaihtamaan soft-renkaat alleen ensimmäisen kierroksen jälkeen. Muiden ajellessa jäähdyttelykierrosta edessä tulppana ei ollut ainoa huolenaihe, sillä aivan lähiminuuteiksi ennustettu sade teki parin minuutin aikahävikistä suuren uhkan.

Tallin ja kuljettajien onneksi sade ei iskenyt tällä välin, ja niin toiseksi nopeimman ajan ajanut Vettel ja viidenneksi vauhdikkain Räikkönen selvittivät tiensä jatkoon.

Ferrari sai näin ollen merkittävän rengasedun huomiselle, mikäli kisa ajetaan kuivissa olosuhteissa.

Jatkosta tippuivat Kevin Magnussen, Sergei Perez, Esteban Ocon, Nico Hülkenberg ja Sergei Sirotkin.

Charles Leclerc paransi lopussa nousten hienosti kahdeksanneksi.

C Moren suoratoistopalvelu tarjoaa uusille asiakkaille mahdollisuuden seurata Brasilian F1-viikonloppua maksutta perjantaista sunnuntaihin. Lue lisää täältä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!


VOITA F1-KISAMATKA!
Mikäli Instagram-tilillämme on 10 000 seuraajaa kauden loppuun mennessä, arvomme yhden kahden henkilön palkintomatkan ensi vuoden Unkarin osakilpailuun.
Käy seuraamassa Suomen kuuminta moottoriurheiluun keskittyvää IG-tiliä täältä

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon