Q2: Katso: Lewis Hamilton törttöili – rangaistus uhkaa? Ferrarin riskipeli säikäytti Kimi Räikkösen fanit

© Kuva: Getty Images

Sade iski Brasilian GP:n aika-ajojen toisessa osiossa. Viimeiset minuutit eivät aikaparannuksia tarjonneet, mutta jo ennen sitä nähtiin runsaasti draamaa.

Nopeimman ajan sessiossa ajoi Valtteri Bottas, mutta kolmanneksi nopeimman ajan ajanut Lewis Hamilton oli näkyvässä roolissa, vähemmän mairittelevista syistä.

Hamilton körötteli oman aikakierroksensa jälkeen keskellä rataa, pakottaen Kimi Räikkösen väistämään häntä. Aikakierroksella olevan kuljettajan ei tulisi väistää, joten Hamilton teki rikkeen.

Hieman myöhemmin Hamilton oli vähällä aiheuttaa hurjan kolarin Williamsin Sergei Sirotkinin kanssa vastaavanlaisen köröttelyn ja myöhäisen väistämisen seurauksena. Vastaavanlaisista tilanteista on tuomittu aiemmin lähtöruuturangaistuksia.

Ferrari-kuskit lähtivät muiden kuljettajien tapaan tapaan session alussa radalle supersoft-renkailla, mutta sekä Räikkönen että Sebastian Vettel tulivat vaihtamaan soft-renkaat alleen ensimmäisen kierroksen jälkeen. Muiden ajellessa jäähdyttelykierrosta edessä tulppana ei ollut ainoa huolenaihe, sillä aivan lähiminuuteiksi ennustettu sade teki parin minuutin aikahävikistä suuren uhkan.

Tallin ja kuljettajien onneksi sade ei iskenyt tällä välin, ja niin toiseksi nopeimman ajan ajanut Vettel ja viidenneksi vauhdikkain Räikkönen selvittivät tiensä jatkoon.

Ferrari sai näin ollen merkittävän rengasedun huomiselle, mikäli kisa ajetaan kuivissa olosuhteissa.

Jatkosta tippuivat Kevin Magnussen, Sergei Perez, Esteban Ocon, Nico Hülkenberg ja Sergei Sirotkin.

Charles Leclerc paransi lopussa nousten hienosti kahdeksanneksi.

C Moren suoratoistopalvelu tarjoaa uusille asiakkaille mahdollisuuden seurata Brasilian F1-viikonloppua maksutta perjantaista sunnuntaihin. Lue lisää täältä.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004