Entinen Jordanin tallin markkinointijohtaja ja formulatoimittaja Mark Gallagher uskoo kauden päättävän Abu Dhabin GP:n jäävän Toro Rosson uusiseelantilaiskuskin Brendon Hartleyn uran viimeiseksi F1-kisaksi.

Gallagher korosti Radiolive-radiokanavan Sunday Sport -ohjelman haastattelussa formula-autoilun olevan tulosbisnestä, jossa menestystä on ansaittava pitääkseen työnsä.

– Brendonilla on ollut hieman huono onnea ja luotettavuusongelmia autonsa kanssa, mutta hänellä on ollut myös muutamia todella heikkoja suorituksia. Kaikki nämä ovat kasautuneet häntä vastaan juuri nyt, F1-konkari arvioi.

Hartleyn tilannetta ei Gallagherin mielestä helpota myöskään tallitoverinsa Pierre Gaslyn selvästi parempi vire.

– Gasly on päihittänyt hänet pisteissä varsin perusteellisesti. Neljä pistettä Brenodille ja 29 Pierrelle. Hänet [Gasly] on ylennetty emotalliin [Red Bullille] ensi vuodeksi ja siinä on valtava ero suorituksissa.

Gallagher kertoo kuulleensa sisäpiirilähteiltä kauden päätöskilpailun jäävän samalla myös Hartleyn F1-uran finaaliksi tältä erää.

– Valitettavasti se taitaa olla hänen viimeinen kisansa Formula 1:ssä toistaiseksi. Sanon näin kuultuani asiasta muutamalta ihmiseltä, joilla on yhteyksiä varikolle.

Lähde: Radiolive Sunday Sport