Pitkälle väännölle ratkaisu – pelastetulle F1-tallille kymmenien miljoonien arvoinen ilouutinen

© Kuva: Getty Images

Abu Dhabin GP:n tuomaristo on hylännyt Haas-tallin protestin Force Indiasta.

Monimutkaisen vyyhdin alulle pannut tekijä oli Haasin syytös Force Indian uudesta omistajuudesta. Amerikkalaistalli katsoi, ettei kesken kauden Lawrence Strollin omistukseen siirtynyt talli voinut olla oikeutettu aiemman Force Indian etuihin, kuten palkintorahoihin. Haasin mielestä FIA:n olisi tullut kohdella kesken kauden omistajaa vaihtanutta Force Indiaa uutena tallina.

Asiasta on väännetty jo pitkään, sillä kyseessä on kymmenien miljoonien dollareiden arvoinen vääntö (uutinen). Haas kokee, ettei uusi Racing Point Force India ole itse suunnitellut ja rakentanut autojaan, kuten säännöt vaativat, vaan se on käyttänyt vanhan tallin osia ja tietotaitoa hyväkseen.

FIA ja tuomaristo puivat asiaa eilen harjoitusten jälkeen, julkaisten selonteon tänään. Päätöksessä Haasin protesti päätettiin hylätä, sillä tuomariston mukaan yllä esitetyt määreet eivät täyttyneet.

FIA koki, ettei jo kaatunutta tallia voida kokea ”valmistajaksi tai kilpailijaksi”, ja näin ollen Haasin protesti on epävalidi. Haasilla on kuitenkin oikeus valittaa vielä asiasta eteenpäin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.