Sebastian Vettel uskoo, ettei Ferrarilla ollut missään vaiheessa kautta mestaruustaiston hallintaan kykenevää autoa.

F1-sarjan mestaruusvääntö oli tämän vuoden alkupuolella vielä tasaväkisintä ja tiukinta kisailua, mitä kuninkuusluokassa on nähty aikoihin.

Ajoittain Ferrarilla näytti olevan selvä yliote hallitsevasta mestarista Mercedeksestä.

Italialaisten etu näkyi erityisesti suorilla, joilla punaiset kilpurit päihittivät haastajansa usein selvästi.

Lopulta mestaruustaisto alkoi kuitenkin kääntyä Ferrarin epäonnen, taktiikkamokien ja Vettelin omien virheiden myötä Mercedeksen ja Lewis Hamiltonin eduksi.

Monet ylistivät Hamiltonin suoritusta erityisesti Ferrarin tarjoaman pahan vastuksen vuoksi. Vettel näkee kuitenkin asian hieman toisin.

Tappio päävastukselle kuljettajien MM-taistossa sai saksalaistähti Vettelin saapumaan siihen johtopäätöksen, ettei Ferrarin SF71H-kilpuri ollut sittenkään lainkaan kilpailijoitaan edellä.

– On mielestäni erittäin totta, että meillä on todella vahva auto. Ihmisten käsitys siitä, että meillä oli hallitseva auto ei kuitenkaan ole mielestäni totta. Jos tuloksia katsotaan, en näe mitään hallintaa, saksalainen latasi Motorsportille.

– Älkää käsittäkö väärin, en sano meillä olleen lainkaan huono auto. Tiedän sen olevan vahva. Mutta en usko muiden ihmisten tavoin meillä olleen hallitseva auto. Emme olleet loppupeleissä tarpeeksi nopeita. Mestaruuden voittamiseen vaaditaan nopeutta, Vettel harmitteli.

Lähde: Motorsport