Ferrari-pomo linjasi tallin suunnitelmia – onko toistuvasta ongelmasta kasvettu yli?

© Kuva: Getty Images

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene haluaa rauhoittaa tilannetta tallinsa sisällä. Vaikka italialaismerkin mestaruusjuna suistuikin loppukaudesta raiteiltaan, ei tallissa aiota tehdä hätiköityjä ratkaisuja.

Monzassa järjestetyssä Ferrari-tapahtumassa medialle esiintynyt Arrivabene kertoo, ettei Ferrari aio syöksyä suin päin värväämään uusia nimiä tärkeisiin johtoasemiin vain muutoksen itsensä vuoksi. Myöskään kenenkään pää ei ole joutumassa pölkelle.

– Kukaan ei ole esitellyt jäähyväisiä tallille, kenties muutama vahvistus voi kuitenkin toteutua. Mutta se vaatii aikaa, ja tulemme miettimään niitä vasta ensi kaudella, Arrivabene totesi Autosportille.

Nykyinen tiimi on Arrivabenen mielestä erittäin kilpailukykyinen ja kompakti johtamaan tallia kohti ensi vuoden mestaruustaistoja.

– Tärkeää on pitää vene vakaana. Jos pestaammekin uusia nimiä, on ensiarvoisen tärkeää, ettei se sekoita jo mukana olevien henkilöiden työskentelyä. Toimiva joukkue tarvitsee vahvistuksia, ei täysmyllerrystä.

Arrivabenen puheet viittaisivat uudenlaiseen aikakauteen italialaistallissa. Viime vuodet ovi on käynyt tiuhaan insinööriosastolla, jos tulosta ei ole tullut. Tämän ovat saaneet kokea muun muassa sellaiset kovat tekijät kuin Geoff Willis, Aldo Costa ja James Allison. Kaikki ovat pystyneet tekemään kovaa tulosta muissa talleissa.