F1-kuskin kammottava ulosajo volttien kera herätti kysymyksiä parjatusta turvalaitteesta – kisajohtaja puolusti keksintöä

© Kuva: Getty Images

Nico Hülkenbergin raju ulosajo Abu Dhabin GP:ssä herätti kysymyksiä Halo-turvakaaren turvaominaisuuksia. FIA-pomo Charlie Whiting puolusti laitteen tarpeellisuutta.

Renault-pilotti Hülkenberg rysäytti hurjan näköisesti päin seinää F1-kauden finaalikisassa sunnuntaina jouduttuaan yhteenottoon Haasin Romain Grosjeanin kanssa.

Saksalaiskuskin auto pyöri voltilla ympäri tipahtaen katolleen radan seinän viereen. Tilanne muuttui vielä vaarallisemmaksi Hülkenbergin auton sytyttyä tuleen.

Hülkenberg huusi tiimiradiossa, ettei pääse ulos palavasta autostaan.

– Hommatkaa minut ulos täältä, täällä palaa, Renault-kuski huusi tiimiradioon.

Myöhemmin saksalainen paljasti Halo-turvakaaren estäneen häntä kiipeämästä itse ulos autosta.

– En päässyt pois omin voimin. Oikealla puolellani oli seinä ja vasemmalla Halo. En osaa sanoa, kuinka erilainen tilanne olisi ollut ilman Haloa. En voi sanoa siitä mitään, Hülkenberg pohti.

FIA:n kisajohtaja Whiting näkee Halon kaikesta huolimatta ehdottoman tarpeellisena turvallisuusratkaisuna.

– Halo on hyödyllinen jopa katolleen pyörähdyksen aikana, sillä kuskin ja radan välillä on silloin enemmän etäisyyttä. On rutiinitoimintaa kääntää auto renkailleen, joka pitää toki tehdä varovasti. Sen jälkeen hän pääsi pois. Tilanne oli hallinnassa, ja prosessi kelpasi lääkärille, Whiting vakuutteli.

Lähde: Grandprix.com

 

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.