Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas paljasti hämmästyneensä tallinsa kanssa Meksikon radalla nähdystä rengaskulumasta, joka romutti saksalaistallin kisastrategian.

Hallitsevan mestaritallin oli määrä pysähtyä Meksikon kisassa vain kerran vaihtaakseen renkaita. Suunnitelma muuttui kuitenkin heti alkuunsa Pirellin renkaiden kuluessa loppuun hämmentävän nopeasti Hermanos Rodriguezin radalla.

Lopulta Bottas joutui pysähtymään varikolla jopa kolme kertaa ja ylsi maaliin vasta viidentenä.

– Me uskoimme, että kisa olisi mennyt yhdellä, mutta se menikin kolmella. [Strategia] ei osunut nappiin, suomalainen myönsi C Morelle kisan jälkeen.

– Renkaita joutui säästelemään, ne menivät ihan palasiksi. En tiedä mistä se johtuu. Sen kun tietäisi, tosi outoa. Iso ero siihen, mitä odotimme. Asiaa täytyy tutkia, Bottas ihmetteli.

Bottas myönsi kauden mittaan kokemansa epäonnen koetelleen ajoittain pahasti. Usea voiton paikka riistettiin suomalaistähdeltä rengasrikkojen, teknisten vikojen ja tallimääräysten vuoksi.

Rehtinä joukkupelaajana tunnettu nastolalainen ei kuitenkaan kokenut vaikeaksi auttaa talliaan merkkimestaruuden sekä Lewis Hamiltonin kuljettajien mestaruuden voittoon.

Suomalaiskuski tarjosi tallitoverilleen rehelliset onnittelut viidennestä MM-tittelistään.

– Nojoo, totta kai se harmittaa. Lewis voitti nyt mestaruuden. Siinä vaiheessa, kun itse menetin mahdollisuudet mestaruudet mielellään auttaa tiimikaveria. Onnittelut Lewikselle, vahva kausi, Bottas sanoi.

Lähde: C More