Renault’n F1-tallin päällikkö Cyril Abiteboul on huolissaan kuninkuussarjan nousevista kuluista, jotka jatkavat kasvuaan suuren vuoden 2021 moottoriuudistuksen alla.

F1-sarja on saanut osakseen kritiikkiä rajusti kasvavista kuluistaan niin pienemmiltä kuin suuremmiltakin valmistajilta. Nykyisten kustannusten lisäksi edessä on moottorisääntöjen täysmylläys, jonka myötä valmistajat joutuvat syytämään suuren tukun rahaa uuden tekniikan kehitykseen.

Ranskalaiskonkari pitää uudistuksen suurimpana riskinä valmistajien katoa formuloista. Muun muassa huippuvalmistaja Ferrari on jo uhkaillut lähdöllä sarjasta uusien sääntöjen vuoksi.

– Nousevat kuluvat ovat mielestäni kestämättömiä. Se saattaa maksaa itsensä takaisin esimerkiksi Hondalle tällä hetkellä, mutta jossain pisteessä siitä tulee kestämätöntä yhdelle neljästä [F1-valmistajista]. Kuka tietää, mitä silloin tapahtuu, Abiteboul painehti Motorsportin haastattelussa.

– Uskon, ettei F1:llä ole varaa menettää yhtäkään niistä. En näe myöskään tarpeeksi toimintaa ja päätöksiä siitä, miten tarvetta kuluttaa rahaa kestämättömällä tavalla voitaisiin lieventää, tallipomo moitti.

Lähde: Motorsport