Oliko F1-ura lähellä päättyä? Karusta epäonnesta kärsinyt kuski valotti tulevaisuuttaan

© Kuva: Getty Images

Haasin F1-tallin kuljettaja Romain Grosjean vakuutti, ettei pelännyt toistuvista kolareista ja poikkeuksellisen pitkäksi venähtäneestä pisteettömästä putkestaan huolimatta F1-uransa päätöstä.

Grosjeanin vuosi on ollut rikkonainen. Entinen GP2-maailmanmestari kolaroi kahdessa perättäisessä kisassa Azerbaidzhanissa ja Espanjassa. Haas-pilotti ajautui myös kolariin tallitoverinsa Kevin Magnussenin kanssa Brittien GP:n ensimmäisellä kierroksella.

Vaikka ranskalais-sveitsiläisen kausi alkoikin suoraan sanottuna surkeasti, on miehellä nyt jo kasasassa enemmän pisteitä kuin kahtena aikaisempana Haas-kautenaan. Se riitti varmistamaan Grosjeanille jatkosopimuksen ensi vuodeksi amerikkalaistallin kanssa.

Kolareiden ja epäonnen varjossa voisi kuvitella miehen huolestuneen pahasti F1-tulevaisuudestaan. Grosjean kuitenkin kertoi olleensa koko ajan melko itsevarmoin mielin uransa jatkosta kuninkuusluokassa.

– En halua tämän kuulostavan väärältä, mutta en ollut koskaan huolissani siitä, ettenkö olisi täällä ensi vuonna. Eräässä pisteessä Silverstonen jälkeen tiesin, etten voinut jatkaa samalla tavalla. Tiesin löytäväni ratkaisun ongelmaan jostain ja tiesin myös saavani jatkaa, jos ponnahdan takaisin pinnalle, ranskalais-sveitsiläinen kertoi Racefansille.

Grosjeanin näki kauden käännekohdaksi Saksan GP:n, josta lähtien tulokset alkoivat olla nousujohteisia.

– Se oli hyvä, sillä tiesin tallin näkevän sen. Jos olisin jatkanut samaan tapaan kuin aiemmin, homma ei olisi toiminut. Siitä pisteestä [Saksasta] lähtien tiesin kuitenkin tarkalleen, mitä minun olisi tehtävä. Olin varma, että asiat menevät positiivisella tavalla, Grosjean kertasi.

Lähde: Racefans