Entinen Ferrarin tekninen johtaja Ross Brawn harmitteli Sebastian Vettelin vaikeuksia saada nähtyä enempää irti aiempaa kilpailukykyisemmästä autostaan.

Ferrarin suorituskyky on ollut tänä vuonna selvästi aiempaa vakuuttavampaa. Italialaiset ovat ryöstäneet voittoja Mercedeksen nenän edestä päihittäen kilpailijansa usein huimalla suoravauhdillaan.

Kyseisestä edusta huolimatta talli on jo käytännössä hävinnyt sekä valmistajien että kuljettajien mestaruudet saksalaisille arkkivihollisilleen. Vettel on päävastustajaansa Lewis Hamiltonia kymmeniä pisteitä jäljessä kauden lopun häämöttäessä.

Vaikka mestaruus ei ratkennut vielä viime viikonloppuna Yhdysvalloissa, olisi Vettelin voitettava kaikki jäljellä olevat kolme kisaa säilyttääkseen edes pienen sauman mestaruuteen.

Brawnin mukaan Ferrarin suorituskykyinen SF71H-kilpuri ei ole päässyt näyttämään kaikkea kapasiteettiaan saksalaistähden käsissä.

Nykyisin F1-sarjan johtoportaassa toimivan brittikonkarin mielestä Ferrarin mestaruushaasto ei kaatunut autoon vaan Vettelin omiin virheisiinsä.

– Se on sääli, sillä tällä vuonna Maranello on onnistunut tarjoamaan hänelle todella kilpailukykyisen auton heti kauden alusta lähtien, Brawn latasi ESPN:n haastattelussa.

Formulapomo jakoi kuitenkin tunnustusta pätevän kilpakoneen loihtineelle tallille.

– Mercedes ei ole ikinä kohdannut näin pahaa vastusta hybridiaikakauden alun jälkeen. He eivät ole koskaan joutuneet puskemaan kehitystään eteenpäin samaan malliin. Siitä voidaan kiittää kaikkia miehiä ja naisia, jotka työskentelevät Ferrarilla. Kuskeja toki myös, Brawn suitsutti.

Lähde: ESPN