Ferrari-pomo huolissaan tallin sisällä havaitusta tietovuodosta – kuka paljasti FIA:n uuden keksinnön?

© Kuva: Getty Images

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene on huolissaan siitä, mistä tieto FIA:n uudesta sensorista maranellolaisten kilpurin moottorissa vuosi julkisuuteen.

Tallijehu vahvisti saksalaiselle TV-kanavalle RTL:lle FIA:n asentaneen italialaistallin autoon erityisen sensorin seuraamaan voimayksikön akkuenergian hyödyntämistä.

Sensoriratkaisun oli määrä laittaa lopullinen päätös lähes koko kauden julkisuudessa pyörineille huhuille Ferrarin sääntörikkomuksista. Italialaisten epäiltiin hyödyntäneen autonsa akun sähköenergiaa suorituskyvyn lisäämiseksi kielletyllä tavalla.

Mercedeksen kaltaiset kärkivastustajat valittivat Ferrarin saaneen kesällä ja alkukaudella hämmästystä herättäneen suoravauhtinsa kikkailemalla akkuenergiallaan.

Arrivabene kuitenkin tyrmäsi kaikki väitteet sääntörikkomuksista Suzukassa.

– Akkujärjestelmämme on aika monimutkainen. Suostuimme FIA:n pyyntöön tehdä yhteistyötä heidän kanssaan ja heidän työnsä helpottamiseksi asensimme autoon toisen sensorin. Se ei kuitenkaan muuta auton suorituskykyä millään tavalla, F1-konkari vakuutti Racefansille.

Saksalainen moottoriurheilujulkaisu Auto Motor und Sport nosti esille huomionsa siitä, ettei Ferrarilla vaikuttanut enää olevan mitään etua suorilla Mercedekseen verrattuna Singaporen ja Venäjän osakilpailuissa.

Lehti spekuloi Ferrarin lopettaneen väitetyn akkusuhrumointinsa heti FIA:n uuden sensorin asentamisen jälkeen.

Tallinsa sisällä tapahtuvista tietovuodoista huolestunut Arrivabene myönsi hämmästyneensä siitä, miten tieto sensorista päätyi median kynsiin.

– On omituista, että kaikki tietävät toisesta sensorista. Kuten sanoin, akkujärjestelmämme on varsin monimutkainen, mutta se on myös Ferrarin omaa immateriaalioikeutta, Ferrari-pamppu muistutti.

– Toivottavasti se, että kaikki tietävät toisesta sensorista ei tarkoita tulevaisuudessa sitä, että he tietäisivät kaikista meidän projekteistamme. Se olisi vakava asia, Arrivabene korosti.

Lähteet: Racefans, Auto Motor und Sport, RTL

Tuukka Hyttinen

Twitter: @HyttinenT


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.