Brasilian GP selviää seuraavan kolmen osakilpailunsa osalta ilman maksuja F1-sarjan omistajalle Liberty Medialle. Kyseessä on useiden miljoonien eurojen vuosittainen säästö kilpailulle.

Racefans-sivusto paljastaa vuonna 2014 tehdyn, kauteen 2020 asti ulottuvan nykyisen sopimuksen olleen jaettu kahteen erilliseen osaan, joista toinen koski kisan järjestämistä tai toinen kuluja, jotka takasi Sao Paolon kaupunki.

Racefans-sivuston mukaan F1-sarjan siirtyessä vuonna 2016 Liberty Median haltuun, uusi lajin uusi omistaja sopimuksensa kisan promoottorin, mutta ei taloudellisen vastuunkantajan kanssa.

Näin ollen sopimukseen on syntynyt porsaanreikä, joka vapauttaa radan kisamaksuilta kausien 2018-2020 osalta. Kyseessä on melkoinen huojennus järjesjille, mutta suuri takaisku F1-sarjalle ja sitä kautta talleille. Sivusto arvelee kyseisen summan olevan vuositasolla jopa yli kymmenen miljoonaa euroa.