IndyCar-kuljettaja Robert Wickens on täsmentänyt viestiään, jossa vakavasti loukkaantunut kanadalainen kertoi terveydentilastaan.

Wickensin julkaisemalla videolla mies nousee pyörätuolin kyytiin, kertoen olevansa tällä hetkellä alaraajahalvautunut.

Formulakuski julkaisi pysäyttävän videon – halvaantunut jaloistaan: ”En ole koskaan taistellut minkään puolesta näin kovasti”

Kuten SuomiF1-sivusto uutisoi, ei Wickensin vammautumisen pysyvyydestä ole vielä mitään ennusteita. Wickens kertoi itse taistelevansa täysillä toipuakseen.

Kansainvälisissä medioissa Wickens tuomittiin jo pyörätuoliin loppuelämäkseen. Wickens julkaisi asiasta tiedotteen, jossa hän korosti, ettei lopullista diagnoosia ole vielä annettu.

– Ei ole virallista vahvistusta, että olisin ”halvaantunut”. Olen ollut sellaisessa tilassa siitä asti, kun törmäsin aitaan Poconossa. Mutta ihmiset eivät näytä ymmärtävän termien merkitystä, ja siksi spekulaatiota tapahtuu.

Wickens kertoo vammansa olleen tasoa ”T4”. Hän on tällä hetkellä halvaantunut alaraajoistaan, mutta toivoa löytyy.

– Koska selkärankani murtuminen ei ollut ”täydellinen”, voi hermostoni vielä toipua ohjeistamaan jalkojani. Kun turvotus alueella lähikuukausina laskee, olemme viisaampia asian suhteen. Paranemisdiagnoosia on mahdotonta antaa. Toinen voi parantua samanlaisesta vammasta täysin, kun toinen ei taas lainkaan.

Robert Wickens

@robertwickens
I just wanted to clarify a few things. There seems to be some confusion about what the word “paraplegic” really means. Please read my statement below. Thank you all for your amazing support! You’re all a big part in helping me get back on my feet!