Rajussa kolarissa vakavasti loukkaantunut IndyCar-kuski Robert Wickens on tällä hetkellä halvaantunut alaraajoistaan. Kanadalaiskuski julkaisi tilastaan paljon puhuvan videon Instagramissa.

Wickens joutui osalliseksi hurjaan joukkokolariin Poconon osakilpailussa. Miehen auto lensi turva-aitaan tuhoutuen täydellisesti. Kriittisessä tilassa sairaalaan toimitettu tulokaskuljettaja sai vakavia vammoja muun muassa raajoihinsa, keuhkoihinsa, lantioonsa, niskaansa ja selkärankaansa.

Toipumista on tapahtunut, mutta uusimmalla videollaan Wickens on avoimen rehellinen tilastaan. Videolla näkyy, kuinka Wickens kipuaa kuntoutuspöydältä pyörätuolin kyytiin. Kuvatekstissä Wickens kertoo suorasanaisesti olevansa tällä hetkellä alaraajahalvaantunut.

– Yläruumiini vahvistuu päivä päivältä, ja toivottavasti voin käyttää sitä lähiaikoina ilman avustusta. Totuus on se, että olen tällä hetkellä kaukana siitä, että voisin kävellä omatoimisesti.

Wickens kertoo halunneensa postata videon, koska kaikki eivät ole ymmärtäneet hänen vammojensa todellista laatua.

– En ole koskaan taistellut minkään asian puolesta näin kovasti, ja teen kaikken saadakseni jalkani jälleen toimintakuntoon.

Ennen onnettomuutta Wickens oli säväyttänyt kaikki upeilla otteillaan debyyttikaudellaan IndyCar-sarjassa. Tilille oli jo kertynyt kaksi kakkossijaa ja liuta muita huippusijoituksia. Mies valittiin ansaitusti vuoden tulokkaaksi, vaikka kaudesta jäikin ajamatta kolme viimeistä osakilpailua.