Heinäkuussa menehtynyt Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne osasi politikoinnin. Hän tiesi italialaismerkin merkityksen F1-sarjalle, eikä hän pelännyt käyttää valta-asemaansa.

Marchionne uhkasi useaan kertaan vetävänsä Ferrarin pois sarjasta, mikäli sääntöjä rukataan tallia epämiellyttävään suuntaan. Marchionnen kanssa neuvottelupöydän toisessa päässä oli useaan kertaan kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt.

Ranskalainen kertoo Autosportille viimeisestä tapaamisestaan Marchionnen kanssa. Entisen Ferrarin tallipäällikön mukaan pääjohtaja osoitti hieman muuttuneensa.

– Lounastin herra Marchionnen kanssa toimistossani Genovassa kesäkuun lopussa. Mukanamme oli myös F1-sarjan toimitusjohtaja Chase Carey. Puhuimme F1-sarjan tulevaisuudesta. Seuraavana päivänä Marchionne lähetti minulle tekstiviestin, jossa hän kiitti minua lounaskeskustelusta ja kertoi ajattelevansa lajista nyt paljon positiivisemmin, Todt paljastaa.

Marchionne oli ristiriitainen persoona, mutta kukaan ei voi kiistää hänen ansioitaan FiatChryslerin toimitusjohtajana. Todtin mukaan maailma menetti suuren johtajan.

– Tämä on myös suuri henkilökohtainen menetys minulle. Työskentelin hänen alaisuudessaan ollessani Ferrarilla, enkä aina allekirjoittanut kaikkea hänen sanomaansa. Mutta loppupeleissä kunnioitan ja arvostan häntä suuresti.