Uusi käänne Force Indian sopassa – venäläispohatta jahtaa edelleen tallin ostoa Stroll-kaupasta huolimatta

© Kuva: Getty Images

Vaikka Force Indian johtoporras ja selvitystilan hoitaja suostuivat jo tallin myymiseen kanadalaispohatta Lawrence Strollin johtamalle sijoittajaryhmälle, aikoo venäläinen liikemies Dimitri Mazepin edelleen yrittää ostaa tallin.

Uutisoimme aiemmin Mazepiniin sidoksissa olevan Uralkali-kemikaaliyhtiön syyttäneen Force Indian selvitystilan hoitajaa ja Strollia epärehellisistä kaupoista.

F1-tallin kaupan tarjouskilpailuun osallistuneen venäläisfirman mielestä heitä ei kohdeltu tasavertaisina ostajaehdokkaina Strolliin verrattuna.

Uralkalin tiedotteessa väitettiin, että selvitystilan hoitaja asetti mahdottomia aikarajoja eikä suostunut vastaamaan heidän sähköposteihin ja puheluinsa.

Selvistystilaa hoitanut lontoolainen FRP Advisory -yritys kiisti kaikki väitteet ja vakuutti tarjouskilpailun olleen tasapuolinen kaikille osapuolille.

Nyt Racefans-julkaisu sai tietää Mazepinin tavoittelevan edelleen Force Indian kaappausta Strollin käsistä jo sovitusta kaupasta huolimatta. Uralkali on puhunut asiasta jo F1:n toimitusjohtajan Chase Careyn ja FIA:n johtajan Jean Todtin kanssa.

– Olemme konsultoineet monia neuvonantajiamme ja lakimiehiämme. Meillä on ulkopuolinen oikeusavustaja, Debevoise & Plimpton, joka on tehnyt kanssamme töitä jo vuosien ajan. Olemme yrittäneet pohtia heidän kanssaan, mitkä olisivat seuraavat askeleemme, Uralkalin johtoportaassa toimiva Paul Ostling kertoi lehdelle.

– FOM ja FIA ovat tietoisia vastalauseestamme. Lakimiehemme ovat lähettäneet protestikirjeen selvitystilan hoitajalle. Yritämme nyt selvittää, mikä olisi paras tapa vastustaa kauppaa, venäläisyhtiön pomo taustoitti.

Uralkaliin yhdistetyn Mazepinin poika Nikita Mazepin toimii tällä kaudella Force Indian tallin reservikuskina. Strollin poika Lance ajaa Williamsin tallin kisakuskina, mutta nuorukaisen oletetaan siirtyvän Force Indian riveihin ensi kaudeksi.

Lähde: Racefans

 


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille