Force Indian tallin kauppaneuvottelujen taustat ovat nousseet keskusteluun F1-maailmassa. Kilpailevan tarjouksen tallista tehnyt venäläisyhtiö väittää, ettei neuvotteluja hoidettu reilulla tavalla.

 

Williamsin F1-kuskin Lance Strollin miljonääri-isän Lawrence Strollin johtama sijoittajaryhmä osti vasta selvitystilaan joutuneen tallin. Sijoittajat lupasivat maksaa tallin kaikki velat ja kääntää sen kurssin kohti selvempiä vesiä.

Formulatallin tarjouskilpailuun osallistui myös venäläinen kemikaalifirma PJSC Uralkali, joka on nyt tuonut julkisesti esiin tuohtumuksensa tallin kauppaneuvottelujen prosessista.

Strollin kanssa kilpaillut yhtiö koki Force Indian selvitystilan hoitajan asettaneen tarjouksille aivan liian tiukkoja ehtoja ja aikarajoja, joita oli mahdoton saavuttaa.

– Uralkali kokee selvitystilan hoitajan tekemän prosessin olevan Force Indian luotonantajien ja muiden sidosryhmien, sekä koko lajin intressien vastaisia. Heidän aikarajansa olivat saavuttamattomia, eivätkä he suostuneet suljettuihin tarjouksiin, yritys väitti tuoreessa tiedotteessaan.

Kemikaaliyritys väitti joutuneensa epäreilun kohtelon uhriksi kauppaneuvotteluissa. Uralkalin mukaan selvitystilan hoitaja ei suostunut keskustelemaan venäläisten tarjouksesta lainkaan.

– Meidän tarjouksemme jälkeen selvitystilan hoitaja kieltäytyi vuorovaikutuksesta Uralkalin kanssa. Puheluihin ja sähköposteihin ei vastattu. Näiden olosuhteiden valossa on erikoista, että selvitystilan hoitaja ei yrittänyt ottaa Uralkaliin yhteyttä, tiedotteessa ihmeteltiin.

 

Selvitystilaa järjestellyt lontoolaisyritys FRP Advisory tyrmäsi kuitenkin venäläisten väitteet suoralta kädeltä.

– Kaikille halukkaille annettiin yhtäläinen mahdollisuus antaa paras tarjouksensa Force Indiasta. Koko prosessin ajan olemme seuranneet tarkasti vastuitamme ja tehtäviämme selvitystilan hoitajia. Käytimme kokeneiden lakikonsulttien neuvoja, FRP Advisoryn Geoff Rowley ja Jason Baker kommentoivat F1i.comille.

Uralkalin yhtiöllä on läheisiä suhteita venäläiseen liikemieheen Dimitri Mazepiniin, jonka 19-vuotias poika Nikita toimii parhaillaan Force Indian testikuskina. Nikita Mazepin kilpailee myös GP3-sarjassa ART-tallin riveissä.

Lähde: F1i.com