Toyotan rallitallin päällikkö Tommi Mäkinen kertoi olleensa pahoillaan Jari-Matti Latvalan lupaavan kisaviikonlopun kaatumisesta tekniikkavikoihin Saksan rallissa.

Suomalaiskuskin vauhti näytti todella väkevältä Saksassa. Latvala nousi lauantaina kokonaiskilpailun kolmannelle sijalle ja alkoi haastaa vahvasti Hyundain Dani Sordoa.

Kilpakaksikon taistelu päättyi kuitenkin pettymykseen kummallakin taholla. Sordo ajoi tieltä ulos ja Latvalan viikonloppu päättyi yllättäviin teknisiin oikkuihin autonsa kanssa.

Mäkinen myönsi Latvalan pettymyksen kirvelleen ikävästi Toyotan tallin keskuudessa.

– Se oli pettymys. Eilisen jälkeen olimme todella varmoja siitä, että hän pärjäisi mainiosti tämän päivän etapeilla, rallikonkari harmitteli Saksan rallin jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Toyota-pomon mukaan vikoja ilmeni auton hydrauliikassa ja sähköissä. Mäkinen korosti koko tallin olevan todella pahoillaan Latvalan epäonnesta.

– Jokin hydraulinen vika tuhosi hänen rallinsa. Öljynpaineen pysäytti jokin sähkövika. Hän joutui vaihtamaan manuaaliseen järjestelmään. Lopulta vaihteistossa oli jokin tekninen vika, ja sen vuoksi hän keskeytti.

– Olemme todella, todella pahoillamme hänen puolestaan. Tällaista on sattunut hänelle niin usein. Ihmettelemme vain, milloin se loppuu ja milloin hänestä tulee mestari. Pyrimme tukemaan häntä niin paljon kuin pystymme, Mäkinen huokaisi.