Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myönsi tallinsa saattavan joutua tyytymään kompromisseihin autonsa asetusten suhteen Belgiassa.

Vaikka saksalaistallin FW09-kilpuri on suoritunut tällä kaudella parhaiten Span kaltaisilla nopeilla radoilla, tarjoaa perinteikäs Ardennien kisanäyttämö aivan omanlaisiaan haasteita.

– Tallin näkökulmasta rata on aika visainen, sillä radalle, jossa on pitkiä suoria, huomattavia korkeuseroja ja nopeita mutkia ei ole helppo löytää oikeita asetuksia, Wolff pohdiskeli Mercedeksen verkkosivujen haastattelussa.

– Downforcea pitäisi olla tarpeeksi ollakseen nopea mutkissa, mutta toisaalta pitkillä suorilla ei sopisi olla liikaa ilmanvastusta, tallipomo mietti.

 

F1-sarjan mestaruustaisto on ollut tänä vuonna todella tiukka. Erityisesti Ferrari on vääntänyt pistejohdosta tosissaan Mercedeksen kanssa.

Wolff ei halunnut lähteä veikkailemaan Belgian kisaviikonlopun voimasuhteita. Miehen mukaan aiemmat kaksitoista kisaa ovat todistaneet kauden olevan liian tasaväkinen rohkeille ennustuksille.

– Jos tämä kausi on opettanut meille jotain, ei tietyille radoille ole ollenkaan selkeitä suosikkeja. Aina voittaja ei ole nopein auto. Sen sijaan kilpailullinen tasapaino heilahtelee radalta toiselle. Se on kuitenkin selvää, että kilpailijamme puskevat todella kovaa, Wolff korosti.