Ferrarin suomalaistähti Kimi Räikkönen kertoi C Morelle Belgian GP:n lähdön joukkokolarin tuhonneen hänen autonsa pohjan, renkaan ja takasiiven.

Vaikka italialaistallin suomalaistähti oli esitellyt vakuuttavaa vauhtia heti perjantain harjoituksista lähtien, joutui konkarikuski pettymään pahasti Span osakilpailun lähdössä.

Räikkönen joutui osalliseksi rajua joukkokolaria, jossa Daniel Ricciardo päätyi törmäämään ketjureaktion seurauksena suomalaisen auton perään. Törmäys tuhosi hänen toisen takarenkaansa, eikä tilanteessa ollut muita vaihtoehtoja kuin ajaa varikolle.

Vaikka Räikköselle vaihdettiin tuore rengas, ei hän pärjännyt radalla enää pitkään. Ferrari havaitsi suomalaisen auton vahinkojen olleen niin mittavia, että auto oli pakko ajaa takaisin varikolle ja jättää kilpailu kesken.

Myöhemmin Räikkönen myönsi C Morelle auton kärsineen varsin ankaria vahinkoja törmäyksessä. Kaikki viat eivät olleet toistaiseksi edes suomalaiskonkarin tiedossa.

– Vaikea sanoa, mitä kaikkea siinä meni. Ainakin auton lattia ja takasiipi. DRS aukesi koko ajan itsestään. Eipä siinä ollut paljon tehtävissä, Ferrari-tähti totesi.

Räikkönen ei osannut arvioida tarkemmin kolarin tapahtumia. Tilanne oli varsin sekava, eikä suomalaisen perään osunut Ricciardokaan ollut rytäkässä juuri muuta kuin sivullinen kanssakärsijä.

– En tiedä, joku tuntui osuvan perään ja puhkes rengas samantien. Kaikki hajosi siinä, kun ajoin rikkoutuneen renkaan kanssa, Räikkönen kertasi.

– Se oli ketjureaktio, ykkösmutka oli tiukka. Se on tietenkin turhauttavaa, mutta tällaista sattuu. Aiheutimme Kimille tuhoa, Ricciardo valitteli C Moren haastattelussa.