Mercedeksen F1-talli julkaisi Youtube-kanavallaan videon, jossa heidän reservi- ja kehityskuljettajansa George Russell esittelee työnsä monipuolista sisältöä.

Vaikka reservikuskeja nähdäänkin F1-radoilla varsin harvoin, on heidän työnsä todellisuudessa erittäin kiireistä ja vaihtelevaa.

Formula 2 -sarjan mestaruustaistoa johtava Russell aloittaa videolla työviikkonsa Mercedeksen W09 EQ Power+ -kilpurin testaamisella Budapestissä.

– Olen todella innoissani. Olen ajanut autoa kerran aiemminkin eri säällä, mutta uskon sen olevan todella erilaista täällä Budapestissä, nuorukainen hehkuttaa videolla.

Toinen työpäivä sujuu myös testaamisen merkeissä. Russell ajaa 56 kierrosta, jonka jälkeen paikallaan on lounastauko ja palautumista.

– Äärimmäisen kuuma päivä. Tässä on 45 minuuttia, ennen kuin menemme taas ulos radalle, brittilupaus kertoo.

Kolmanneksi päiväksi Russell matkaa takaisin Englantiin Mercedeksen kuvauspäivää varten. Reservikuski pääsee ajamaan saksalaistallin F1-kilpuria jo kolmatta päivää putkeen promootiokuvauksia varten.

– Vaikka kyseessä onkin vain kuvauspäivä, paikalla on silti noin 25 ihmistä. Niin monta henkilöä tarvitaan F1-auton pyörittämiseen. Se ei mene ihan niinkuin tavallisen katuauton kanssa, johon voi vain laittaa avaimen sisään ja lähteä liikkeelle, Russell naureskelee.

Katso Mercedeksen Youtube-video ylhäältä tai tästä linkistä.