Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on hämmentynyt, kuinka F1-sarjan kärkitalli Mercedes käsitteli Lewis Hamiltonin epäonnistuneen varikkotaktiikan Itävallan GP:ssä.

Mercedes nukkui onnensa ohi virtuaalisen turva-auton tultua radalle. Kaikkien muiden kuljettajien syöksyttyä varikolle renkaidenvaihtoon pysyi kärkimies Hamilton radalla, vain tippuakseen myöhemmin kauaksi kärkitaistosta.

Hamilton tajusi tallin taktiikkavirheen manaten tilannetta tiimiradioon. Televisiolähetyksessä nähtiin omituinen tapaus, kun tallin taktiikka-asioista vastaava johtaja James Vowles otti suorassa lähetyksessä syyt niskoilleen pahoitellen tilannetta.

Tämä ei kuitenkaan poistanut Hamiltonin ärtymystä, vaan hän avautui vielä pariinkin otteeseen ennen moottoririkon keskeytettyä matkanteon.

Hornerin mielestä Vowlesin nostaminen esille oli hämmentävää Hopeanuolelta.

– Eri tallit toimivat eri tavoin, mutta yleensä joukkueurheilussa on kyse siitä, että voitot ja tappiot koetaan yhdessä, Horner toteaa Autosportille.

– Siksi me Red Bullilla emme koskaan nosta tikun varteen ketään yksilöä, puhutaan sitten onnistumisista tai epäonnistumisista. Se lisäisi vain paineita ja katseita tiettyjä henkilöitä kohtaan, Horner toteaa.