Ferrarin suomalaistähti Kimi Räikkönen kertoi pettyneensä Saksan GP:n kolmanteen sijaansa.

Formulakonkari oli hyvässä vireessä koko Hockenheimin kisaviikonlopun. Räikkönen paahtoi aika-ajoissa kolmanteen lähtöruutuun ja piti samasta sijasta kiinni myös sunnuntain kilpailussa.

Suomalainen pääsi jopa maistamaan kisan johtoa hetken aikaa ennen kuin Ferrari käski Räikköstä päästämään hieman nopeamman tallitoverinsa Sebastian Vettelin ohitseen.

Räikkönen sanoi suoraan kisan jälkeisessä David Coulthardin haastattelussa sääolosuhteiden tehneen kisasta äärimmäisen haastavan.

– Oli todella oikukas kisa sateen vuoksi. Radalla oli aika liukasta.

– Ei ollenkaan helppo kisa. Olen hieman pettynyt, mutta otamme tämän tuloksen vastaan tänään ja yritämme taas ensi kerralla, suomalainen harmitteli.

Myöhemmin kolmantena taistelleella Räikkösellä oli vielä mahdollisuus haastaa Bottasta, mutta tilaisuus kariutui kierroksella ohitettavien häntäpään kuskien virheisiin.

– Lopussa oli ongelmia kierroksella ohitettavien kanssa. Yksi Sauber-kuskeista oli edessä. Se maksoi sijoituksen Bottakselle, Räikkönen kertasi.

Vettelin epäonninen ulosajo sai monet epäilemään Ferrarin SF71H-kilpurin ominaisuuksia kovassa sateessa.

Räikkönen ei lähtenyt spekuloimaan Vettelin kolarin taustoja, mutta myönsi oman autonsa käyttäytyneen aiemmin arvaamattomasti vastaavalla säällä.

– En tiedä. Ajan vain omaa autoani, joten tiedän vain miltä se tuntuu. Aiemmin se [ajaminen autollamme] on ollut todella vaikeaa noin kovassa sateessa. Tänään oli todella vaikea arvioida, miten pito toimii.