Sauberin F1-tallin kummatkin kuskit ylsivät yhtä aikaa pisteille Itävallan GP:ssä. Talli saavutti MM-pisteiden tuplasaaliin ensi kertaa sitten vuoden 2015.

Perinteikäs Sauber on opittu tuntemaan viime vuosina F1-sarjan häntäpään taistelijana. Talli ei onnistunut nousemaan lähellekään autourheilun kuninkuusluokan kärkeä aikoihin.

Kehitystä on kuitenkin tapahtunut hiljalleen. Tekninen yhteistyö Ferrarin kanssa on vahvistanut Sauberin suorituskykyä, ja tallin potentiaalista on nähty ajoittain varsin lupaavia välähdyksiä.

Itävallassa Sauber saavutti mieluisan merkkipaalun, kun sekä Marcus Ericsson ja Charles Leclerc ajoivat MM-pisteille. Ruotsalaiskuski tuli maaliin kymmenentenä vain yhden sijan tallitoveriaan jäljessä.

Ericsson hehkutti suoritusta vuolaasti. Ruotsalaisen mukaan kisastrategia onnistui täydellisesti.

– Se oli loistava kisa. Auto tuntui hyvältä, ja minulla oli hyvä vauhti päällä heti kisan alusta asti. Strategiamme toimi todella hyvin, Ericsson hehkutti The Checkered Flagille.

Sauber-kuskin mukaan Itävallan onnistuminen valoi tallin henkilöstöön reilusti uskoa omiin kykyihinsä.

– Tämä on mahtava tulos tallille, kun kummatkin autot ylsivät pisteille. Voimme olla kaikki ylpeitä siitä, kuinka olemme ponnahtaneet takaisin mukaan taisteluun. Olen todella onnellinen tiimin puolesta. Odotan innolla Silverstonea, joka on yksi lempiradoistani.

Lähde: The Checkered Flag