Motorsportin tekniset asiantuntijat Giorgio Piola ja Matt Somerfield arvioivat Mercedeksen uusien sivuponttoonien ja takasiiven päivityksien olevan tallin rohkein uudistus tällä kaudella.

Tarkkasilmäisimmät saattoivat havaita, että Mercedeksen W09-kilpurin ulkonäkö oli muuttunut selvästi saavuttuaan Itävaltaan.

Ennen viime viikonloppua talli oli tyytynyt vain pieniin parannuksiin ja viilauksiin. Talli oli kuitenkin kaivannut kipeästi lisää suorituskykyä pysyäkseen mukana taistelussa Ferraria vastaan.

Itävallassa radikaaleja päivityksiä nähtiin jopa kaksi kappaletta.

F1-sarjan hallitseva mestaritalli oli laittanut sivuponttooninsa muotoilun täysin uusiksi. Jäähdytysilmanottoaukko oli siirretty taaemmas ja keskiosaan oli lisätty enemmän korimateriaalia ilmavirran parantamiseksi.

Uudistukset vaikuttavat todennäköisesti auton tuntumaan ja käsiteltävyyteen hitaasta vauhdista koviin nopeuksiin siirryttäessä. Se tekee autosta entistä monipuolisemman ja useammille radoille soveltuvamman menopelin.

Takasiiven päivitykset näkyivät siiven molempien päätyjen alaosissa. Siiven alaosat olivat saaneet kampaa muistuttavan ulkomuodon.

Kyseisen muutoksen on tarkoitus luoda soljuva siirtymä siiven leveämmästä yläosasta kapeampaan alaosaan.

Somerfieldin ja Piolan mukaan kyseessä oli todella suuri muutos, joka vaikuttaa auton aerodynamisiin ominaisuuksiin merkittävästi.

– Koskaan aiemmin sanonta ”go big or go home” ei ollut sopivampi, sillä Mercedeksen julkistamat uudistukset ovat varsin vakuuttavia kannanottoja, F1-asiantuntijat hehkuttavat.

Katso Motorsportin asiantuntijoiden analyysi kokonaisuuden tästä linkistä.

Lähde: Motorsport