Jos virheen tekee kerran, sen saa usein anteeksi oppikokemuksena. Mutta jos se toistuu, leimautuu typerykseksi.

Tätä sananlaskua tapaillen mitä mahtoivat Alex Wurz, Jarno Trulli ja Jean Alesi miettiä kauden 1998 Kanadan GP:n jälkeen? Kolmikko löysi toisensa uskomatonta kyllä kisan kummassakin lähdössä.

Ensimmäinen kolari on yksi sarjan ikimuistoisimpia. Benettonilla kisannut Wurz yritti kamikazemaista ohitusta kisan avausmutkassa, vain päätyen hurjaan volttisarjaan Alesin avustuksella. Trulli joutui myös osalliseksi punaiset liput tuoneeseen rytäkkään.

Uusintastartissa kolmikko selvisi ensimmäisestä mutkasta, mutta toisessa kolisi uudestaan. Tällä kertaa Wurz kilkkasi Trullin Prost-auton jo valmiiksi etusiipensä menettäneen Alesin auton päälle pelottavalla tavalla. Trullin ja Sauber-kuski Alesin matkanteko päättyi siihen, mutta Wurz jatkoi matkaansa ajaen lopulta tapahtumarikkaan kilpailun neljänneksi.

Ei lainkaan hassummin avauskierroksen karusellin jälkeen.

Katso video avauskierroksen romurallista alta tai tästä.

Formula 1

@F1
#OnThisDay, twenty years ago...

Magnetic attraction causes Wurz, Trulli & Alesi to collide - twice! 🧲

#F1 🇨🇦 #CanadianGP