Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffin mielestä F1-sarjan tuleva moottoriuudistus ei saa johtaa tuplakuluihin moottoritoimittajille.

2021 voimaan tulevat uudet säännöt on tarkoitus saada viimeisteltyä kesäkuun aikana. Tämä tarkoittaa, että moottorivalmistajat voisivat teoriassa aloittaa uuden moottorin kehittämisen. Samaan aikaan nykyisiä voimanlähteitä on kuitenkin kehitettävä edelleen kausille 2019-2020. Mersu-pomo Toto Wolff kannattaa Renault’n Cyril Abiteboulin ehdotusta, jonka mukaan moottorikehitys jäädytettäisiin kahden seuraavan kauden ajaksi ja valmistajat voisivat keskittyä uusien moottorien suunnitteluun ja kehittämiseen.

– Ainoa ratkaistava asia on, että me käytämme edelleen paljon rahaa moottorin kehitystyöhön. Meidän pitää välttää tuplatuhlaus kahtena seuraavana vuonna vanhan ja uuden moottorin kanssa, Wolff totesi.

Wolffin mielestä uudet säännöt ovat menossa oikeaan suuntaan, vaikka Mercedes vastustikin MGU-H-generaattorista luopumista.

– Teknologian suhteen se on askel taaksepäin, mutta ymmärrämme sen lajin viihdearvon kannalta. Kestävän kehityksen kannalta viesti ei ole kaikista kirkkain, mutta H:n lähtö, bensarajoitusten poisto ja äänekkäämmät moottorit ovat hyvä kompromissi, Wolff arvioi.

Lähde: Motorsport.com.