Le Mansin 24 tunnin kilpailu vuosimallia 2018 käynnistyy kello 16 Suomen aikaa. Ennen tämän vuoden kilpailua on aika muistella vuoden takaista mittelöä.

Kilpailusta muodostui todella yllätyksellinen, josta ei draamaa ja suuria tunteita puuttunut. Ylivoimaisesta vauhtiedustaan nauttineet LMP1-luokan kilpurit jäivät reitin varteen yksi toisensa jälkeen. Sekä Toyota että Porsche joutuivat kokemaan pettymyksen hetkiä, kun tekniikka ei kestänyt vuorokauden yhtämittaista rääkkiä.

Oman lukunsa ansaitsee japanilaismerkin toinen autokunta, joka lanattiin yön pimeinä tunteina ulos kilpailusta toisen autokunnan toimesta. Japanilaismerkin karmea ”kirous” esti kuitenkin jälleen kerran voiton saavuttamisen.

Kisan lopussa mukana oli vain yksi LMP1-luokan Porsche, mutta senkään kilpailu ei sujunut ilman suuria ongelmia. Autokunta tuomittiin jo ulos voittotaistosta teknisten ongelmien tiputtaessa sen jo kisan alkuvaiheessa lähes 20 kierrosta kärjestä.

Mutta niin vain järkyttävä vauhtietu LMP2-autoihin pelasti Porschen kasvot, ja kärkipaikka siirtyi sen nimiin kisan toiseksi viimeisellä tunnilla.

Jännitettävää riitti myös tasaisessa GTE Pro -luokassa. Siinä voitto ratkesi upean taiston jälkeen vasta kisan viimeisellä kierroksella! Ennen sitä Ferrarin tehdaskuljettajan Toni Vilanderin autokunta oli joutunut jättämään kisan kesken rajun ulosajon myötä. Suomalainen ei ollut ajovastuussa, kun LMP2-luokan kilpakumppani teki törkeän temppunsa.