Häkkisen ja Räikkösen erilaiset kauhunhetket – yksi mutka tarjonnut runsaasti draamaa Itävallassa: Katso ikimuistoisimmat

Tämän viikonlopun kisanäyttämö Itävallassa on profiililtaan erikoinen. Pitkiä suoria ja tiukkoja ”ysikymppisiä” mutkia tarjoava rata on nähnyt vuosien saatossa paljon draamaa erityisesti radan kolmosmutkassa.

Teknisesti mutka olisi toinen, sillä sitä edeltävä mutka on vain osa suoraa ja täysin kaasu pohjassa ajettava. Radanlaatijat ovat päättäneet mutkan kuitenkin kolmoseksi numeroida, joten tällä on mentävä.

Tultuaan mukaan nykyisellä profiilillaan kaudeksi 1997 ei kisa ole jättänyt juuri koskaan ketään kylmäksi. Rytinää on riittänyt, kuten ilmojen teille lähtenyt Jean Alesi sai avausvuonna kokea.

Alesi kolisteli samaisessa kolmosmutkassa myös vuotta myöhemmin, mutta kauden 1999 kisa muistetaan suomalaisittain valitettavan hyvin.

McLarenin ykköspyssy Mika Häkkinen joutui kokemaan radalla pahimman mahdollisen kohtalon, kun oma tallikaveri tuuttasi paalulta lähteneen suomalaisen ympäri avauskierroksella. David Coulthardin onneksi Häkkinen pystyi jatkamaan matkaansa joukon perällä nousten lopulta kolmanneksi. Hetken aikaa tallikaverusten ystävyys oli kuitenkin vaakalaudalla.

Hurjia tärskyjä mutkassa ovat kokeneet myös Nick Heidfeld, Takuma Sato, Fernando Alonso ja Kimi Räikkönen. Kaksi viimeksi mainittua ottivat yhteen kauden 2015 kisassa mutkasta jo pois kiihdytettäessä.

Tilanne oli todella pelottava, mutta onneksi Alonson McLaren vain viisti Räikkösen Ferrarin ohjaamon reunaa. Onnetar oli totisesti matkassa.

Rytiseekö mutkassa tänä vuonna?


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.