Autosportin F1-asiantuntija Gary Anderson uskoo Valtteri Bottaksen paikan Mercedeksellä olevan monien himoitsema. Suomalaiskuljettaja joutuu Andersonin mukaan taistelemaan paikastaan vielä tosissaan.

Katsojakysymyksiin vastanneelta Andersonilta kysyttiin, miten hän toimisi kärkitallien tiimipomona nykyisessä kuljettajasopimustilanteessa. Kolmen kärkitallin kuskeista ensi kaudesta varmuudella tiedetään vain Sebastian Vettelin ja Max Verstappenin osoitteet.

– Mercedeksen ykköstehtävä on saada Lewis Hamilton jatkamaan. Bottas on eri asia. Hän puhaltaa kuumaa ja kylmää ilmaa liian usein, mikä tarkoittaa ettei hän ole paras valinta ykköspyssyksi, mikäli Hamilton lähtee sarjasta. Se voi tapahtua nopeammin kuin arvaammekaan, Anderson kirjoittaa runollisesti vertaillen.

Kimi Räikkösen tilanteessa Anderson alkaa kallistua suomalaisen jatkon puolelle.

– Räikkönen tekee mitä Ferrari käskee ja hän pystyy pitämään Sebastian Vettelin mielissään. Räikkösen jatkolle Ferrarilla on vahvemmat perustelut kuin Bottaksen Mercedeksellä.

Bottaksen uhkaajiksi Anderson nimeää Red Bullin Daniel Ricciardon ja Mercedes-juniori Esteban Oconin.

– Red Bull ei voi menettää Ricciardoa. Verstappen on tällä hetkellä liian virheherkkä, ja vaikka hän tulee varmasti petraamaan, on sen täytynyt huolettaa tiimiä.

– Näin ollen uskon ainoan paikkansa puolesta pelkäävän olevan Bottas. Mercedeksellä on valmiudessa Ocon, mutta uskon tallin haluavan varmuudella kärkikastiin tottuneen kuskin. Jos minä saisin päättää, valitsisin Ricciardon.