Kimi Räikkösen viime kisojen otteet ovat asettaneet hänen asemansa Ferrarilla tukalaksi asiantuntijapiireissä. Suomalaiselta odotetaan selkeää tasonnostoa tulevissa kilpailuissa.

Entinen F1-kuljettaja ja nykyinen asiantuntija Martin Brundle kirjoittaa kolumnissaan olevansa huolestunut suomalaisen viime kisojen vireestä.

– Ferrarin täytyy olla huolissaan Kimistä. Tiedän hänen olevan yksi suosituimmista kuljettajista, mutta Kanadassa hän teki jälleen kerran yhden virheen aika-ajoissa ja jäi sen takia kauaksi tallikaveristaan kisassa, Brundle noituu.

– Mitä he nyt tekevät hänen kanssaan. Mielestäni Kimi on kulkenut tiensä päähän. Hän pysyy edelleen väläyttämään paikoin nopeuttaan, mutta hän pystyy enää aniharvoin pitämään vaadittua vauhtia yllä kisasta toiseen. Hän ei myöskään ole tarpeeksi hyvä apuri Sebastian Vettelille.

Ferrari saattaakin Brundlen mielestä kääntää katseensa kuljettajamarkkinoille.

– Valmistajien MM on erittäin tärkeää heille. Jos he aikovat päihitää tällä aikakaudella Mercedeksen ja Red Bullin, tarvitsevat he Daniel Ricciardon tai Charles Leclercin Vettelin rinnalle ensi kaudeksi. Ja Vettelin on vain kestettävä se.