Mika Häkkiselle kausi 2001 oli yhtä via Dolorosaa. Uran viimeiseksi jäänyt F1-kausi tarjosi kaksi makeaa voittoa, mutta pääosin kausi sisälsi kaksinkertaiselle maailmanmestarille vain katkeria pettymyksiä.

Kirvelevin epäonnen hetki koettiin Espanjan GP:ssä. Kolmena edellisenä vuonna kisan voittoa juhlinut suomalainen näytti vihdoinkin olevan matkalla kauden ensimmäiseen täysosumaansa. Samalla ohuet MM-saumat pysyisivät elossa. Viimeiselle kierrokselle lähdettiin yli 40 sekunnin etumatkalla arkkiviholliseen Michael Schumacheriin nähden.

Suomalaiset F1-fanit ovat joutuneet aina jännittämään sinivalkoisten F1-pilottien kaluston puolesta.

Suomalaiset F1-fanit ovat joutuneet aina jännittämään sinivalkoisten F1-pilottien kaluston puolesta. Kuinka monesti Häkkinen ja Kimi Räikkönen ovat joutuneetkaan lyömään leikin kesken Mercedes-moottorin lauettua ennen ruutulipun heilahdusta?

Eihän niin voisi tapahtua tällä kertaa, eihän? Ei kaiken sen jälkeen, mitä Häkkinen oli ehtinyt jo alkukaudesta kokemaan? Ei tällaisessa johtoasemassa, ei tässä vaiheessa kisaa.

Turha toivo.

Jos se jotakuta lohduttaa, ei Häkkisen autosta hajonnut ensimmäisenä moottori, vaan kytkin. Se riitti kuitenkin pysäyttämään suomalaiskuljettajan matkanteon puoli kierrosta ennen maalia. Ohitse kilpailun voittoon kurvasi Schumacher, nollille jääneen Häkkisen saapuessa varikolle tallikaverinsa David Coulthardin kyydillä.

Voiton menetys oli kova paikka, vaikka Schumacher rehdisti Häkkistä kisan jälkeen lohduttikin. Tämä oli yksi niistä hetkistä, jolloin Häkkinen alkoi toden teolla kyseenalaistamaan F1-kuljettajan ammatin mielekkyyttä. Hän oli saavuttanut jo urallaan kaiken, miksi enää jatkaa kaiken riskeeraten?

Kuten nyt tiedämme, ei hän nähnytkään siinä mitään järkeä. Kauden päätteeksi oli aika antaa sinivalkoinen F1-soihtu eteenpäin.

https://www.facebook.com/Formula1/videos/1037114006445581/